Voeding

Physiatrica voeding voedingstherapieWist u dat veel gezondheidsklachten ontstaan door ‘verkeerde’ voeding? Gelukkig kunt u hulp krijgen bij het ontwikkelen van een gezond en evenwichtig eetpatroon. Hieronder leest u hoe!

Voeding als medicijn

Veel gezondheidsproblemen komen voort uit onjuiste voeding. Een juist en gezond voedingspatroon helpt u om duurzaam gezond en fit te worden.

In ons huidig voedingspatroon komt veel bewerkt voedsel voor met veel suiker, zout, vet en toevoegingen. Deze vervuilen de darmen en maken u uiteindelijk ziek. Ons lichaam functioneert het beste op natuurlijke, onbewerkte voeding. Gezonde darmen laten u van buiten stralen!

In mijn praktijk ontvangt u ondersteuning bij het ontwikkelen van een duurzaam en gezond eetpatroon. Ook laat ik u zien hoe u bij gezondheidsproblemen voeding als medicijn inzet.

Reinigingstherapie

Uw spijsverteringsstelsel heeft heel wat te verteren. Dat geldt zowel voor voedingsstoffen alsook voor indrukken en prikkels. En een vervuild darmsysteem geeft lichamelijke en psychische klachten.

Het effect van reiniging in een genezingsproces is erg belangrijk. Behalve dat toxines en verzuring worden afgevoerd en de weerstand versterkt, wordt de geest heel helder.

Waarom reinigen?

Reinigingstherapie is de praktische toepassing van het natuurgeneeskundige principe: “genezen is ontgiften”.

Waarom ontgiften? Omdat dit een buitengewoon gunstige invloed heeft op het genezingsproces.

Wat houdt een reinigingskuur in?

Bij een reinigingskuur worden preventief traditionele remedies ingezet. Zoals bijvoorbeeld klei, olie, appelazijn en kruiden. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie wordt er gekozen uit een vastenkuur, sapkuur of monokuur.

Vastenkuur

Bij een vastenkuur beperkt u zich gedurende een bepaalde periode tot het gebruik van bronwater en kruidenthee.

Sapkuur

Bij een sapkuur beperkt u zich tot het matig gebruik van uitsluitend vloeibaar voedsel in de vorm van groenten- of fruitsap.

Monokuur

Bij een monokuur gebruikt u één soort fruit om het systeem te reinigen. En om algemene, maar ook specifieke fysieke klachten te verminderen.

Reinigingskuur – algemeen

Reinigingstherapie wordt gecombineerd met gebruik van pro- en prebiotica om de werking van de darmen te verbeteren. Kuren gebeurt altijd onder begeleiding.