Manuele behandelingen

Heeft u behoefte aan een manuele behandeling, dan zijn er verschillende vormen. Hieronder bespreek ik ze kort voor u.

Dermasegmentale Reflexologie

DSR is een unieke behandeling die alleen gegeven wordt door therapeuten van de Europese Academie voor Gezondheidszorg. Het is een intense manuele behandeling. Hierbij worden lichaamsblokkades opgespoord en opgeheven. Via de huid is het mogelijk de werking van organen te verbeteren en opgeslagen afvalstoffen af te voeren. Het voordeel van DSR is een directe invloed op de klacht en onmiddellijke klachtverlichting.

Podosegmentale Reflexologie, voetmassage, PSRPodosegmentale Reflexologie

PSR is een dieptemassage met olie op de voet, met de vingers en reflexstokjes. Door de behandeling worden diepe impulsen opgeroepen. Hierbij wordt het zenuwstelsel in balans gebracht en wordt de werking van organen gestimuleerd.

Extra aandacht wordt besteed aan gevoelige gebieden (blokkades) en gebieden die gerelateerd zijn aan uw klachten. PSR wordt vooraf gegaan door óf gecombineerd met een aantal DSR behandelingen.

Massagetherapie

Massagetherapie is een behandeling waarbij het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd. Ook wordt de balans in het zenuwstelsel hersteld. Massagetherapie kan voor u op meerdere gebieden zeer waardevol zijn: het vermindert of geneest gezondheidsproblemen, werkt preventief en verhoogt uw welzijn.
Een aantal voordelen van massage:

Ontspanning
Massage brengt u tot rust. Er “moet” op dat moment niets en er mag ontvangen worden.

Geeft nieuwe energie, inzichten en bewustwording
Een massage is uw tijd om op te laden, een tijd volledig voor uzelf. Diepe ontspanning tijdens een massage verhoogt bewustwording van lichaam en geest en kan helpen om inzicht te krijgen in de reden van klachten.

Verbetering circulatie lichaamsvloeistoffen
Massage zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen en herstelt en versoepelt de spieren. Daarom is massagetherapie uitstekend te combineren met een reinigingskuur, afvallen of na een zware prestatie.

Pijnverlichting
Massage kan veel verschillende klachten verzachten: rugpijn, last van nek en schouders, koude voeten of slechte circulatie, hoofdpijn, slaapproblemen, verkrampte spieren, onrustige gevoelens etc.

Het tot rust brengen van het denken
Massage is een goede manier om denkprocessen tijdelijk tot rust te brengen en op deze manier uw lichaam te voelen en beter contact te maken met uzelf.

Uzelf aandacht geven!
Massage is de tijd nemen voor uzelf en uw eigen welzijn. Het is niet overbodig om zulke aandacht aan uzelf te schenken. U bent het waard!

Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een hele zachte methode om stuwingstoestanden te verhelpen. Ook wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd. Voedingsstoffen en andere vitale stoffen vloeien op weg naar de cellen door de lymfebanen. Het lymfesysteem is  niet alleen belangrijk om te reinigen, maar heeft ook een belangrijke functie als beschermings- en afweerapparaat (immuniteit).

Lymfedrainage wordt o.a. toegepast bij oedeemvorming, acne, littekenvorming, allergie, eczeem, verbranding, chronische ontstekingen, cellulitis, bij vochtophoping in de benen tijdens zwangerschap, dikke en zware benen, bij vermageringskuren en lichaamsreiniging.

Nieuwsgierig geworden naar andere behandelingen van Physiatrica? Hier vindt u een compleet overzicht.